Andina, Tiziana, Bojanic, Petar (Eds.) Institutions in Action. The Nature and the Role of Institutions in the Real World

Zbornik se bavi socijalnom ontologijom institucija. Razmatra šta su institucije, koje odlike i svojstva imaju institucije i kakve su institucije prisutne u društevnom svetu. Knjiga daje odgovore na ova pitanja kroz spekulativni i primenjeni pristup, zalažući se za specifičnu definiciju institucija kao ekvilibrijuma zasnovanog na pravilima, kao koletkivni epistemički činilac okarakterisan značenjem, principima i moći kao i proizvod Mi-modusa i nametanja funkcije. Ova knjiga je započeta na interdisciplinarnoj konferenciji Igrati po pravilima u Rijeci i sadrži doprinose iz filozofije, sociologije i ekonomije.

Institucije u akciji je prva knjiga koja nudi sistematičan pregled mnogobrojnih različitih aspekata i prikaza o socijalnog ontologiji institucija. Ova neophodna knjiga predstavlja istraživačima širok pregled literature na temu institucija kao i mnoge razlike koje proizilaze iz upoređivaja različitih pozicija.

 

ISBN 978-3-030-32617-3