Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Panel diskusija: Globalna etika brige

2. juna

Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Laboratorija za studije filantropije, solidarnosti i brige (SolidCare) vas srdačno poziva na panel diskusiju Global Ethics of Care (Globalna Etika Brige).

Ako ranije nije bilo očigledno, pandemija COVID-19 ogolila je činjenicu da su ljudska bića stvorenja koja imaju određene potrebe, stvorenja koja su izuzetno ranjiva, kao i međusobno zavisna stvorenja kojima je neophodna kako fizička tako i emocionalna briga. Povrh toga, pandemija je dovela do izražaja brojne zabrinjavajuće nejednakosti kako unutar pojedinačnih suverenih država tako i između njih. Koje su implikacije prepoznavanja ranjivosti i zavisnosti za moralno promišljanje? Šta pravda zahteva u vremenima globalnih kriza poput one kroz koju živimo proteklih godinu dana? Kako etika brige može da nam pomogne u zamišljanju života koji je vredan življenja na planeti koja je u krizi?

Učesnici:
Estel Ferarez, profesor moralne i političke filozofije, Univerzitet Pikardi Žil Vern (Picardie-Jules-Verne University)
Fiona Robinson, profesor političkih nauka, Univerzitet Karlton (Carleton University)
Gijom le Blan, profesor filozofije, Univerzitet Pari-Didro (University Paris-Diderot)
Sara Klark Miler, vanredni profesor filozofije, bioetike, ženskih i rodnih studija, kao i studija seksualnosti, Državni univerzitet Pensilvanije (Pennsylvania State University)

Organizatori:
Marko Konjović (Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Univerzitet u Beogradu)
Zona Zarić (Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Univerzitet u Beogradu)

Detalji

Datum:
2. juna

Mesto

Online

Organizator

IFDT