Mind the Gap – Family Socialisation and Gender

Pozivamo vas da prisustvujete konferenciji „Mind the Gap – Family Socialisation and Gender“ koja će se održati 18-20. aprila 2013. u u sali Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, Kraljice Natalije 45 u Beogradu.

Kako ćemo definisati porodicu danas? Koje su osnovne vrednosti koje očevi i majke prenose na svoju decu? Koji obrazovni obrasci i vaspitne prakse preovlađuju u njihovim stavovima? Konferencija će razmatrati i druga pitanja, sa ciljem da doprinese razumevanju problematike detinjstva, odrastanja, roditeljstva, partnerstva i porodice u Srbiji. U radu konferencije će učestvovati više različitih grupa iz zemlje i inostranstva – teoretičari, praktičari, studenti –  koji će pokušati da daju doprinos razumevanju problema vezanih za odrastanje u Srbiji.

Na konferenciji će biti predstavljen i film “Roditelji o roditeljstvu”, čiji trejler možete pogledati na sledećem LINKU.

Konferenciju će otvoriti Natalija Mićunović, direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost, Marijana Pajvančić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Zaštitnika građana, Kosana Beker, pomoćnica Poverenice za zaštitu ravnopravnosti i Zorana Antonijević, programska koordinatorka u Misiji OEBS u Srbiji.

Konferenciju organizuju Centar za etiku, pravo i primenjenu filozofiju u partnerstvu sa Institutom za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, u okviru projekta “Gender Perspectives in Family Socialisation”, koji je podržao Regional Research Promotion Program Western Balkans.

PROGRAM KONFERENCIJE