Razgovor o knjizi intervjua Konture horizonta Aleksandra Ćukovića

Učesnici tribine: Ratko Božović, Aleksandar Prnjat, Radoje Femić, Predrag Milidrag i autor

Motiv za knjigu Konture horizonta bio je traganje za odgovorima na relevantna pitanja današnjice, ali i pronalaženje novih pitanja. Kako kaže autor, „namjera mi je bila, makar na samom početku, da ova knjiga intervjua bude svojevrstan udžbenik, na čijim će se stranicama naći mišljenja književnika, istoričara, filozofa, kulturologa i svih onih koji imaju šta reći, nebitno na kojoj ideološkoj, političkoj, umjetničkoj ili naučnoj strani se nalazili i kakvo stanovište zastupali“.

Između ostalih, sagovornici Aleksandra Ćukovića jesu i Predrag Krstić, Aleksandar Prnjat, Ratko Božović, Aleksandar Gatalica, Aleksandar Jerkov, Pavle Milenković, Predrag Milidrag i Matija Bećković.

Aleksandar Ćuković je politikolog, književnik i pisac iz Crne Gore. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici, na smeru politikologija. Magistrand je na istom fakultetu na političkoj analitici i političkoj kulturi. Autor je nekoliko naučnih radova iz oblasti političkih nauka. Aktuelni je sekretar Udruženja književnika Crne Gore.