Đorđević Ana

istraživačica saradnica
ana.djordjevic@instifdt.bg.ac.rs

 

 

CURRICULUM VITAE (pdf)


 

  • 2015-. Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu (doktorske studije psihologije)
  • 2014-2015. Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu (master studije psihologije)
  • 2010-2014. Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu (osnovne studije psihologije)

 

Ana Đorđević je studentkinja doktorskih studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na kome je prethodno završila osnovne i master studije. Njena interesovanja zalaze u oblast socio-kulturne psihologije, studije roda, studije kolektivnih sećanja i identiteta, i diskurzivne teorije subjektivnosti. U okviru doktorske disertacije bavi se etničkim identifikacijama mladih u Srbiji rođenih za vreme raspada Jugoslavije, kroz participativno kvalitativno istraživanje sa ciljem da mlade podstakne na refleksiju procesâ etničke socijalizacije.

 

Izabrane publikacije

  1. Razmatranje odnosa između muzike i kolektivnog identiteta iz ugla kulturne psihologije muzike. Etnoantropološki problemi, 15 (3), 899-915.
  2. Kompleksnost i inkluzivnost socijalnog identiteta kao posrednici uticaja socijalne norme na odnos prema nepripadničkim grupama. Primenjena psihologija, 13 (2), 263-281.
  3. Upravljanje porođajem u Srbiji: medicinske intervencije i porođajna iskustva. Limes Plus, 14, 197-225. (sa B. Stanković i M. Skočajić)

 

Projekti

2020-. Enlightened trust: An examination of trust and distrust in governance – conditions, effects and remedies, Horizon 2020

2020-. Democratic innovations in European Union and Western Balkans movements, Jean Monnet Network

2019-. Politike društvenog pamćenja i nacionalnog identiteta: regionalni i evropski kontekst, Institut za filozofiju i društvenu teoriju

 

Članstva

  1. Cultural Psychology Network