Izdavačka delatnost je neodvojivi i prepoznatljivi deo angažovanja Instituta za filozofiju i društvenu teoriju. Gotovo od njegovog osnivanja, ona se odvijala kroz ediciju Fronesis. U njoj su objavljivane reprezentativne stručne studije članova i saradnika Instituta. Nešto kasnije pokrenuta edicija Disput profilisana je tako da relevatne autorske članke okuplja u zbornike radova o savremenim filozofskim problemima i društvenim izazovima. U biblioteci Conferentia objavljuju se prilozi sa međunarodnih naučnih skupova koje organizuje Institut i na taj način predstavljaju različite orijentacije koje produktivno tematizuju recentna teorijska i politička kretanja. Edicije Pasaž i Minima rezervisane su za izbor prevoda onih referentnih tekstova iz pojedinih oblasti društvenih i humanističkih nauka koji kardinalno manjkaju u domaćoj ponudi. Manjeg formata, knjige objavljene u Minimi sadrže opširnije i razjašnjavajuće uvodne tekstove u prevedena dela. Biblioteka Zasluga posvećena je značajnim teoretičarima sa našeg jezičkog prostora: uz njihove prigodne i neobljavljene tekstove, u knjigama ove biblioteke nalaze se prilozi komentatora i nastavljača koji nastoje da na što sveobuhvatniji način izlože učinak i uticaj zaslužnih autora.

Edicija O čemu govorimo kad govorimo o… predstavlja niz nevelikih, “popularnih”, ali sadržajnih, brižljivo pripremljenih i bogato opremljenih publikacija repezentacije domaćih naučnika, koji, svako problematizujući koncepte i koncepcije unutar svog polja ekspertize, nude štivo koje je makar jednako provokativno i inspirativno koliko i obrazloženo i informativno. Najzad, poslednja pokrenuta, biblioteka Prudentia obilazi pun krug i nastavlja tradiciju posustale edicije Fronesis, obogaćujući akademsku scenu iscrpnim i neobičnim monografijama koje izlažu i iskušavaju savremena teorijska i društvena strujanja.

Nove edicije su u pripremi, a postojeće nastavljaju da postoje kao samostalno ili sa-izdavačko preduzeće, u sve bržem ritmu objavljujući sve brojnije publikacije.

Izdanja Instituta potražite

u distributerskoj kući Book Bridge (Dubljanska 47)

i u knjižari Plavi krug (Majke Jevrosime 2).