Kenet R. Vestfal je profesor filozofije na Bogaziči Univerzitetu (Istambul) i profesor saradnik na Školi za filozofiju na Univerzitetu u Istočnoj Angliji. Jedan je od četiri glavna urednika SATS – Severnoevropskog časopisa za filozofiju (de Gruyter). Stekao je doktorat iz filozofije na Univerzitetu Viskonskin-Medison (1986). Njegovo glavno istraživačko interesovanje je karakter i raspon racionalnog opravdanja u ne-formalnim, substantivnim domenima: u epistemologiji, istoriji, filozofiji nauke, moralnoj filozofiji, uključujući etiku, pravdu, filozofiju obrazovanja, istoriju i filozofiju prava. Njegova istraživanja integrišu sistematsku analizu u sklopu savremene i istorije filozofije i integriše analitičke i hermeneutičke pristupe i metode.

Vestfal je vandredni profesor filozofije na Univerzitetu u Novom Hempširu (Durham) i imao je profesuru iz filozofije na Univerzitetu u Istočnoj Angliji (Norvič) i na Univerzitetu u Kentu (Kanterburi). Imao je Humboltovu stipendiju na Univerzitet u Hajdelbergu, Bilefildu i Getingenu i bio je Lajbnic gostujući profesor u Bilefildu. Imao je gostujuću profesuru na Purdu Univerzitetu (Zapadni Lafajet), Severozapadnom Univerzitetu (Evanston) i Martin Luter Univerzitetu (Halle a.d. Saale).

Njegove knjige uključuju Hegel’s Epistemological Realism (Kluwer, 1989), Hegel, Hume und die Identitätwahrnehmbarer Dinge (Klostermann, 1998), Hegel’s Epistemology: A Philosophical Introduction to the Phenomenology of Spirit (Hackett, 2003), Kant’s Transcendental Proof of Realism (CUP 2004), i How Hume and Kant Reconstruct Natural Law: Justifying Strict Objectivity bez Debating Moral Realism (Clarendon, 2016).  Uredio je članke L. Vill-a, Pragmatism and Realism (Roman & Littlefield, 1997), Pragmatism, Reason and Norms (Fordham, 1998), The Blackwell Guide to Hegel’s Phenomenology of Spirit (2009), and Realism, Science and Pragmatism (Routledge, 2014). Njegova sledeća knjiga, Grounds of Pragmatic Realism: Hegel’s Internal Critique & Transformation of Kant’s Critical Philosophy, će biti izdata od strane Brill-a u serijalu „Kritičke studije nemačkog idealizma“. Trenutno dovršava drugi tom o konstruktivističkom prirodnom pravu, „Normativno opravdanje, Prirodno pravo i Kantov kontruktivizam u Hegelovoj moralnoj filozofiji“.

Gostovanja